Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 


Bezig met laden...

De Ranke

Praktisch alle bieren die ze produceren zijn bieren van hoge gisting. Dit wil concreet zeggen dat de gisting gebeurt op een temperatuur tussen 18 en 30 graden. Op deze temperaturen worden er meer aromacomponenten gevormd, dit heeft een rijkere smaak en complexer aromapallet tot gevolg.
Uitzonderingen hierop zijn de Kriek en de Cuvée, dit zijn bieren van gemengde gisting. Dit wil zeggen; een bier van hoge gisting die een verzuring ondergaat volgens de techniek van Vlaamse rode en bruine bieren en wilde gisting door versnijding met lambic uit het Pajottenland.

Het brouwen zelf gebeurt op basis van infusie voor het maken van het beslag en door opwarming met rechtstreeks vuur voor het koken. De traditionele methodes worden toegepast (waar zowat iedere brouwerij in het begin van de 20ste eeuw gebruik van maakte voor de ontwikkeling van pilsbieren).

 





 
 
 
dc242b8e07f7db1191e70ca959aea322.jpg
842a2db249b1efb2539cea4d955c681a.jpg
75dc0168298221d4fef28feff572e584.jpg
 

Ben je 18 jaar of ouder?

Alleen dan mag je onze shop bezoeken!