De favorieten van Remco

  • Geplaatst op
  • Door Remco
De favorieten van Remco

In deze post vertelt Remco over zijn favoriete bieren, hoe dat zo gekomen is, hoe zijn smaak zich ontwikkelt en meer.

Mijn ontdekkingstocht door speciaalbierland begon ergens rond 2010 tijdens een tripje naar Gent. Hier dronk ik een aantal heerlijke dubbels en tripels waar ik nooit eerder van had gehoord. Bij terugkomst in Nederland ging ik op zoek en vond tijdens deze zoektocht meer mooie bieren. Via Belgische stijlen als Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel werkte ik mijn weg richting IPA's, Barley Wines en Stouts. Hoe gekker hoe beter was lange tijd het devies. De laatste jaren vind ik mijn geluk vooral in Duitse bieren. Stijlen zoals Märzen, Lager en Hefeweizen komen nu regelmatig voorbij. Je maakt mij nu vooral blij met een mooie Helles, bijvoorbeeld van Stauder. Hoe dat zo gekomen is? De zoektocht naar steeds extremere bieren kent geen grens en begon mij te vervelen. Ik wilde gewoon ouderwets genieten. Zonder poespas. Zonder foto's. Zonder check-ins. Terug naar de basis.