Third Moon Live Online Tasting!

  • Geplaatst op
  • Door Wouter
Third Moon Live Online Tasting!

Third Moon online bierproeverij

Op 22 april organiseert de Canadese brouwerij Third Moon in samenwerking met de Nijmeegse bierimporteur Interbeer een digitale bierproeverij. Het wordt een avond vol bijzondere bieren, lekkere hapjes en de unieke kans om met de brouwers van het gedronken bier in gesprek te gaan.

 

Third Moon brewery en Interbeer

Voordat we de specificaties en de planning van de online bierproeverij uitleggen eerst nog iets over de partijen die de activiteit organiseren. De Third Moon Brewery is een brouwerij gevestigd in Milton, Canada vlakbij Toronto. Deze vrij nieuwe brouwerij bestaat uit een klein, maar gedreven en enthousiast team van bierliefhebbers. Met zes brouwers proberen ze bij Third Moon te focussen op moderne bierstijlen. De voorkeur van de brouwers gaat uit naar het maken van IPA’s met een volle smaak en een lage bitterheid en Pastry Stouts volgeladen met tonen van koffie, chocolade en maple syrup. Daarnaast experimenteert het brouwteam ook met fruitige sour bieren.

 

De Nederlandse compagnon van de Third Moon Brewery is Interbeer. Dit bedrijf is gevestigd in Nijmegen en heeft als missie om de beste craft beers op de Europese markt te brengen. Met een team van acht liefhebbers van ‘ambachtelijk’ bier proberen zij de beste internationale bieren te importeren en met alle bierfanaten door heel Europa te delen.

 

De proeverij

Third Moon en Interbeer zijn samen met een idee gekomen om een online bierproeverij te organiseren. Deze vindt plaats op zaterdag 22 april vanaf 19:30. Tijdens de bierproeverij krijg je de kans om onder het genot van 4 speciale bieren vragen te stellen en in gesprek te gaan met de oprichters van Third Moon Steve Pilotto en Chris Steininger. In het pakket dat je via onze webshop kan aanschaffen zitten niet alleen vier verschillende bieren, je krijgt er ook een mooi Third Moon glas bij met een aantal bierviltjes en stickers. Een link naar het bierpakket vind je hier.

 

De set die je in het bierpakket vindt bestaat uit:

  • Bone Tree, een hazy single IPA van 6,5%
  • Born To Die, een Imperial Black IPA van 10%
  • The Dead of Winter, een Double IPA van 8%
  • Each Beast A God, een Double Coffee Stout van 8,5% waarin Ecuadoraanse Typica koffie is verwerkt.

 

Tijdens de proeverij bestaat er ook de kans om een mooi bier- en merchpakket te winnen dus let goed op wat de brouwers zeggen. Daarnaast is een bierproeverij niet compleet zonder een aantal lekkere snacks. De mannen van Third Moon en Interbeer zijn zo vrij geweest om een paar goede tips op het gebied van food pairing te geven.

 

 

 

Food Pairing advies per bier:

  • Bone Tree: Gerijpte, oude Cheddar kaas (hoe sterker, hoe beter), blauwschimmelkaas, pittig gekruid rundvlees met flatbread
  • Born To Die: Toastje met Wild Paté of BBQ short ribs
  • The Dead of Winter: Ponzu Steak met een salsa van pinda/lente-ui
  • Each Beast A God: Krachtige chocolade dessert zoals brownies, muffins en lava-cake

 

Bij de aankoop van het bierpakket ontvang je de link naar de YouTube stream!

 

Wij wensen iedereen veel plezier tijdens deze online proeverij.