• All products are added to your cart.

Arpus (8)

ABV
Content
Packaging
Showing 1 - 8 of 8

Arpus

Over Arpus Brewing

Arpus Brewing is een ambachtelijke brouwerij uit Letland, opgericht in 2016 door Andris Miezis en Maris Ziemelis. De brouwerij staat bekend om zijn innovatieve en avontuurlijke bieren, die vaak worden geïnspireerd door de rijke Letse cultuur en tradities.

De bieren van Arpus Brewing

Een van de meest populaire bieren van Arpus Brewing is de "Laima", een Baltic Porter met tonen van koffie, chocolade en een vleugje vanille. Dit bier is vernoemd naar de Letse godin van het lot en wordt gebrouwen met donkere mouten die zorgen voor een rijke, diepe kleur en smaak.

Een ander opmerkelijk bier is de "Krampus", een Imperial Stout die wordt gebrouwen met traditionele Letse ingrediënten zoals zwarte bessen en sparrennaalden. Dit bier is genoemd naar de Letse folklorefiguur Krampus, die wordt beschouwd als de tegenhanger van de kerstman en de mensen straft die zich niet aan de traditionele gebruiken houden.

De brouwerij produceert ook een scala aan seizoensgebonden en experimentele bieren, waaronder een Berliner Weisse gebrouwen met verse bessen, een Saison geïnfuseerd met dennen en een IPA met een frisse, citrusachtige smaak.

Wat de brouwerij onderscheidt, is de nadruk op lokale ingrediënten en de samenwerking met andere Letse ambachtslieden. Zo werkt Arpus Brewing samen met lokale koffiebranders en chocolatiers om unieke smaken en aroma's te creëren in hun bieren.

Als je in Letland bent, is Arpus Brewing een must-visit bestemming voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar avontuurlijke en smaakvolle bieren met een sterke verbinding met de Letse cultuur. Met hun nadruk op lokale ingrediënten en innovatieve brouwmethoden, blijft Arpus Brewing een opwindende en creatieve kracht in de ambachtelijke bierindustrie van Letland.

Read more