• All products are added to your cart.

Trappist speciaalbier (38)

ABV
Content
Packaging
Trappisten bieren zijn bieren die zijn gebrouwen binnen de muren van een Trappistenklooster.
Showing 1 - 24 of 38

Trappist speciaalbier

Bier van trappisten is een bijzonder type bier dat wordt gebrouwen door monniken van trappistenkloosters. Er zijn slechts 12 trappistenbrouwerijen ter wereld die dit bier produceren. Dit zijn brouwerijen die eigendom zijn van trappistenkloosters en waarbinnen de monniken zelf het brouwproces beheersen en uitvoeren. In Nederland zijn dit La Trappe die bijvoorbeeld bekend is door hun geweldige La Trappe Quadrupel en Brouwerij De Kievit waar ze de Zundert bieren maken.

Het bier van trappisten wordt gekenmerkt door zijn hoge kwaliteit en rijke smaken. Het wordt gebrouwen volgens zeer oude recepten en met natuurlijke ingrediënten zoals hop, gerst en gist. Hierdoor heeft elk trappistenbier zijn eigen karakter en smaak. Zo is er het bier van Westvleteren dat al vele jaren als lekkerste bier ter wereld wordt beschouwd. Deze Westvleteren 12 is dan ook moeilijk te verkrijgen maar hebben wij altijd op voorraad!

Trappistenbieren hebben doorgaans een hoger alcoholpercentage dan reguliere bieren. Dit komt doordat de monniken hun bier traditioneel zo sterk mogelijk brouwden om het lang te kunnen bewaren. Hierdoor zijn trappisten niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook erg geschikt om te bewaren en te laten rijpen.

Trappistenbrouwerijen hebben een bijzondere status omdat een deel van de opbrengsten wordt besteed aan goede doelen en sociale projecten. Hierdoor is het drinken van trappistenbier niet alleen lekker, maar ook een manier om iets te kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Van Trappistenbieren krijg je nooit genoeg. Elke afzonderlijke slok is doordrongen van de monastieke geschiktheid, geschiedenis en gebondenheid aan tradities die worden geëerbiedigd door trappistenkloosters over de hele wereld. Hun bieren zijn gevierd en bekroond over de gehele wereld en blijven een topper in de rekken van fijne bieren tot op de dag van vandaag.

Read more