• All products are added to your cart.

Jopen (12)

ABV
Content
Packaging
Showing 1 - 12 of 12

Jopen

Brouwerij Jopen is een verhaal doordrenkt van geschiedenis, smaak en passie voor ambachtelijk bier. Geboren uit de rijke brouwtradities van de stad Haarlem heeft Jopen oude recepten nieuw leven ingeblazen om een unieke plek in de bierwereld te creëren.

 

Het verhaal van Jopen gaat terug naar de renaissance van de Nederlandse brouwgeschiedenis. In Haarlem was het brouwen van bier een belangrijke bedrijfstak, maar na verloop van tijd vervaagde de biererfenis van de stad. Geïnspireerd door het vinden van een recept uit 1407 in het stadsarchief, ging een groep enthousiastelingen in de jaren negentig op pad om het brouwverleden van Haarlem te herscheppen. In 1994 werd Jopen opgericht om deze eeuwenoude brouwsels naar de moderne smaak te brengen, ter ere van het 750-jarig jubileum van de stad.

 

Jopen ontleent zijn naam aan de biervaten van 112 liter die in de 15e eeuw werden gebruikt. Deze "Jopen" zorgden voor kwaliteit en consistentie tijdens de Haarlemse bierhandeldagen. Door naar het verleden te kijken, heeft Jopen met succes bieren gecreëerd met eeuwenoude authenticiteit gecombineerd met een eigentijdse twist.

 

De brouwerij vond haar iconische thuis in een omgebouwde kerk in Haarlem, bekend als de Jopenkerk. Deze prachtige locatie is niet zomaar een brouwerij; het doet ook dienst als café en restaurant waar gasten kunnen genieten van de creaties van Jopen te midden van adembenemende architectuur. De combinatie van goddelijke sfeer en heerlijk bier maakt het tot een bedevaartsoord voor bierliefhebbers.

 

Het assortiment bieren van Jopen varieert van traditioneel tot innovatief en omvat:

  • Jopen Mooie Nel IPA: Vernoemd naar de lokale bijnaam voor de rivier het Spaarne, staat deze International Pale Ale bekend om zijn frisse, hoppige smaak en is hij favoriet bij fans vanweg zijn frisse afdronk.
  • Jopen Koyt: Dit gruitbier – gemaakt met kruiden in plaats van hop – volgt het middeleeuwse recept dat geprezen wordt vanwege zijn unieke smaak.
  • Jopen 4-granen Bokbier: Een stevige viergranenbock, rijk en moutig, belooft elke koude dag te verwarmen met zijn robuuste boeket.
Read more