• All products are added to your cart.

Wilderen (12)

ABV
Content
Packaging
Showing 1 - 12 of 12

Wilderen

Brouwerij Wilderen, gelegen in het hart van België, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. Oorspronkelijk was het een boerderij, maar het groeide uit tot een kleine distilleerderij totdat het in 1743 officieel een brouwerij werd. Ondanks de turbulentie van de tijd, inclusief sluitingen, werd het in 2011 liefdevol gerestaureerd waardoor de erfenis van het maken van unieke en smaakvolle bieren nieuw leven werd ingeblazen.

Wilderen Goud, een pareltje uit de collectie van de brouwerij, is de vloeibare belichaming van evenwicht en vakmanschap. Dit Belgisch Blond bier schittert met een gouden tint en verleidt met zijn aroma van verse granen en een vleugje kruiden. In de mond biedt het een harmonieuze mix van moutige zoetheid en een subtiele hopbitterheid, resulterend in een soepel, toegankelijk bier. Het is geschikt voor elke gelegenheid en vormt een uitstekende introductie tot de kunst van het Belgische brouwen.

Naast het alom geprezen Wilderen Goud bruist het repertoire van Brouwerij Wilderen met een keur aan onderscheidende brouwsels. De Wilderen Kriek, met zijn diepe robijnrode kleur en zure kersensmaken, biedt een verfrissende en authentiek Belgische fruitbierervaring. Voor degenen die op zoek zijn naar een donkerdere, robuustere keuze, trekt de Wilderen Double You Whiskey Infused de aandacht met zijn rijke, complexe tonen van karamel, eikenhout en whisky - een weelderige keuze die bij elke slok verwarmt en intrigeert.

Het brouwproces bij Brouwerij Wilderen is een boeiende mix van aloude traditie en moderne technologie. Het begint met de zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten: puur water, afkomstig uit de eigen bronnen van de regio, premium mouten en de beste hop. De puree, een mengsel van heet water en gemalen graan, is waar de magie begint; enzymen in de mout breken het zetmeel af tot fermenteerbare suikers. Deze zoete en aromatische vloeistof, wort genaamd, wordt vervolgens aan de kook gebracht en vermengd met hop, waardoor het bier zijn karakteristieke bitterheid en aroma krijgt. Na het koken wordt het wort afgekoeld en overgebracht naar fermentatietanks waar gist wordt toegevoegd. Dit is waar de alchemie van de fermentatie tot uiting komt, waarbij de gist suikers omzet in alcohol en koolstofdioxide, waardoor bier ontstaat. Na de gisting wordt het bier geconditioneerd om zijn volledige smaakprofiel te ontwikkelen. Ten slotte wordt het bier met grote zorg gebotteld of in een vat gestopt, waarbij het soms een tweede gisting ondergaat.

Ontdek een buitengewone collectie ambachtelijke bieren op Speciaalbierpakket.nl, waar het rijke erfgoed van de Belgische brouwtraditie de enthousiaste smaakpapillen van hedendaagse bierliefhebbers ontmoet. Ontdek onze samengestelde selectie, met de beste creaties van Brouwerij Wilderen en andere gerenommeerde Belgische brouwerijen, waarbij elke fles een bewijs is van ongeëvenaarde kwaliteit en smaak. Of je nu een connaisseur of een gewone sipper bent, onze online winkel biedt je het gemak van het bekijken en kopen van speciaalbieren die bij jouw smaak passen en levert deze direct bij je thuis af. Duik in de amberkleurige diepten van exclusieve ales, of maak het geheel lichter met een verfrissend pilsje. Vier de momenten in het leven met een glas puur Belgisch erfgoed van Speciaalbierpakket.nl want elke slok is een verhaal dat de moeite waard is om van te genieten.

Read more