BA Imperial Stout Read more.
Munin Cookie Dough is een decadente en smaakvolle stout waarin de rijke basiselementen van een imperial stout samenvallen met de zoete, verleidelijke toets van ‘cookie dough’. Deze variant is gebrouwen met veel mout, tarwe en mogelijk haver, en in deze batch barrel-aged uitgevoerd voor extra diepgang.
In het glas schenkt het bier zeer donker – bijna zwart – met een volle body. In de neus en smaak kun je aroma’s verwachten van pure chocolade, karamel, vanille-tonen, geroosterde mout en natuurlijk de herkenbare ‘cookie dough’ hint. Gebruikers omschrijven het als “thick, rich and full of warming, sweet pastry‐notes”. De afdronk is warm, zoet met een subtiele rokerige of houtige nuance (afhankelijk van de batch) en nodigt uit tot langzaam genieten.
Serveertemperatuur: circa 10–12 °C — iets hoger dan standaard speciaalbier zodat de aroma’s en zoetheid zich volledig ontvouwen.
Glasadvies: een tulp-glas of stout-glas is ideaal om het rijke schuim en de aroma’s vrij te laten komen.
Combinaties:
Pure donkere chocolade (85%+), chocoladedesserts of brownies
Noten- en toffeedesserts, bijvoorbeeld hazelnoot, pecan of amandelen
Rijke kazen zoals oude boerenkaas of blauwaderkaas — contrast met de zoetheid
Perfect als digestiefbier na een stevig diner of als dessert op zichzelf