Brouwerij LOST

  • Posted on
  • By Wouter
Brouwerij LOST

Brouwerij LOST: van vriendenwedstrijd tot blijvertje

 

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby van een vriendengroep, groeide de afgelopen jaren uit tot een nieuwe en frisse naam in het Nederlandse bierlandschap. De mannen van Lost timmeren hard aan de weg en nu hun bieren in het buitenland worden gebrouwen zijn ze klaar voor het grote werk. In deze blog staat de in Uitgeest gevestigde brouwerij LOST centraal.

 

Lorenzo & Stan

In 2021 werd brouwerij LOST opgericht door twee vrienden: Lorenzo & Stan die geïnspireerd waren door het hobbybrouwen. Niet veel later sloot een derde vriend, Michiel, aan om het LOST team te ondersteunen. Hoewel de brouwerij pas een paar jaar bestaat, begon de passie voor bierbrouwen bij de vrienden eerder. De vriendengroep van de jongens houdt elk jaar in december een wedstrijd. In 2018 stond bierbrouwen op de planning, omdat iedereen onafhankelijk van elkaar de wereld van craftbeer aan het ontdekken was. Het resultaat: een avond vol unieke bieren variërend van een whisky infused tripel tot een witbier met citroen- en pruimenschillen.

 

Dankzij deze wedstrijd maakten de jongens kennis met het brouwen van bier en ontstond er een nieuwe passie. Al snel verruilden de vrienden hun huiskamer voor een professionele keuken in een loods in Westzaan. Hier gingen ze aan de slag om vernieuwende bieren te brouwen. Vandaag de dag is dit nog steeds de locatie waar zij hun testbieren maken. LOST onderscheidt zich door duurzaam verantwoord en kwalitatief goed bier dat uitsluitend in blik wordt aangeboden. Sinds september 2023 zijn de brouwers bezig geweest met het doorvoeren van een rebranding. De ontwerpen van de blikken zijn geoptimaliseerd, er wordt meer aandacht besteed aan de sociale media en vanaf 2024 gaan de bieren van LOST gebrouwen worden bij een internationaal gerenommeerde Poolse brouwerij. Welke dat is blijft voor nu nog even geheim, maar wij van speciaalbierpakket.nl zijn erg fan van deze brouwerij en kunnen de samenwerking alleen maar toejuichen.

 

Specials

Door het uitbesteden van het brouwproces kunnen we komend jaar nog hoogstaandere bieren verwachten van LOST. Door buiten onze landgrenzen te treden verbetert de hopkwaliteit en hopselectie, kan er efficiënter gebrouwen worden en kunnen de vrienden leren van de kennis en kunde van de brouwerij waarmee ze samenwerken. Eveneens kan deze andersom ook leren van de drie vrienden uit Uitgeest. De jongens lichten een tipje van de sluier op door op hun website bekend te maken welke specials er komend jaar aankomen:

  • Februari: oatcream NEIPA met Citra CRYO, Simcoe en Eclipse hops
  • Maart: anniversary West Coast IPA (hops: Citra CRYO & Motueka) en anniversary NEIPA (hops: Citra CRYO, Mosaic en El Dorado)
  • April: smoothie sour met 40% mango, passievrucht en guava en een non alcoholische sour met mango, passievrucht en calamansi
  • Mei: collabs met internationale topbrouwerijen en tap take overs
  • Juni: New Zealand IPA's met Nelson Sauvin, Motueka, Waimea en Rakau in de hoofdrol
  • Augustus: single hop NEIPA's met de nieuwste, exclusieve hopsoorten
  • September: oatcream NEIPA met Citra CRYO, Nelson Sauvin, Motueka
  • November: Russian Imperial Stout van ten minste 30 Plato met versgeroosterde cacao nibs en madagascar bourbon vanillebonen

 

Er staan dus genoeg toffe IPA’s, (smoothie) sours en alcoholvrije bieren op de planning bij de mannen van LOST. Al deze specials zullen te zijner tijd verkrijgbaar zijn bij ons in de webshop en de fysieke winkel in Leiden. Lorenzo, Stan en Michiel zijn hard aan de weg aan het timmeren om LOST op de kaart te zetten in de Nederlandse bierwereld. Hun inspanningen blijven niet onbeloond: sinds de oprichting van LOST in 2021 zijn er al 135.000 blikken bier verkocht en is hun merk de top 25 van de Nederlandse Untappd binnengerold. Wij zijn benieuwd wat de rebranding en de nieuwe samenwerking gaan doen voor hun brouwerij. Een ding lijkt op dit moment zeker: LOST is een blijvertje in de Nederlandse bierwereld. Benieuwd geworden naar de bieren? Houd deze pagina in de gaten, hier zullen alle specials verschijnen. De oatcream NEIPA (special februari) is al een tijdje beschikbaar. Geniet ervan en zoals de vrienden uit Uitgeest zouden zeggen: Let’s get LOST together!