• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bier uit Nederland (279)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Als Nederlanders kennen we allemaal de grote biermerken die internationaal bekend zijn. Daarnaast hebben we in Nederland ook nog mooie bieren die zeker het proberen waard zijn. Wij bieden meer dan 270 Nederlandse bieren!
22Four Coco Loco
5,45
Toon 1 - 24 van 279

Bier uit Nederland

De opkomst van Nederlands bier

Sinds het begin van onze jaartelling wordt er in Nederland bier gebrouwen. In het begin van de middeleeuwen werd dit vooral gedaan in kloosters door monniken. Tegen het einde van de middeleeuwen kwamen de eerste professionele brouwerijen in het zicht. Tijdens de Gouden Eeuw wordt Hollands bier vooral gebrouwen voor commerciële doeleinden. Om bier af te zetten aan het buitenland gaan Nederlandse brouwerijen buitenlandse stijlen overnemen. Dit waren onder andere witbier en stout

Deze buitenlandse stijlen verdwenen na de Tweede Wereldoorlog uit de Nederlandse brouwerijen. Er werd toen nog alleen pils gebrouwen in Nederland. Vanaf 1980 beginnen Nederlandse brouwerijen weer met het brouwen van bieren en speciaalbieren.

Nederlandse microbrouwerijen

Rond het jaar 2000 waren er maar ongeveer 40 brouwerijen actief in Nederland. Tegenwoordig zijn er 859 brouwerijen actief in Nederland. Deze explosieve groei is mede te danken aan de Hollandse microbrouwerijen. Microbrouwerijen zijn heel kleine brouwerijen die weinig mensen in dienst hebben. Hierdoor wordt de nadruk vooral gelegd op kwaliteit over kwantiteit.

Nederlands bier bij Speciaalbierpakket.nl

Wil jij graag het beste Nederlandse bier drinken? Dit kan door te bestellen bij Speciaalbierpakket.nl! Wij hebben meer dan 270 Nederlandse bieren in ons assortiment. Heb je een vraag over onze nieuwe speciaalbieren? Neem dan contact met ons op. Wij leggen je hier graag alles uit!

Lees meer