• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bier uit Polen (20)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Van Polen weten we dat ze veel bier drinken. Daarnaast produceren ze zelf ook veel bier. Ze staan hiervoor zelfs op plek 9 in de wereld. De Poolse bieren worden gebrouwen in microbrouwerijen. Bestel jouw Poolse bieren direct!
Birbant Carnival
16,95
Toon 1 - 20 van 20

Bier uit Polen

Geschiedenis van Pools bier

In Polen wordt al bier gebrouwen sinds de middeleeuwen. De verschillende bieren die tegenwoordig uit Polen komen hebben een relatie met de bezetters. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er 138 brouwerijen in Polen. Na de oorlog waren deze bijna allemaal verwoest. Het duurde jaren voordat de bierindustrie weer terug kwam in Polen. Na de val van het communisme kwamen er weer privébedrijven die gingen brouwen. Hierdoor kwam naast bier in Polen ook het brouwen van verschillende speciaalbieren ook op gang.

Polen en bierconsumptie

Pools bier is veel goedkoper dan andere landen in Europa. Hierdoor ligt de bierconsumptie erg hoog in Polen. Een gemiddelde Pool drinkt 96 liter bier per jaar. Hierdoor staat Polen op plek 3 van de landen met de meeste bierconsumptie per jaar. Daarnaast drinken Polen niet alleen veel bier, ze produceren ook veel bier. Ze staan op plek 9 van de wereld voor het produceren van het meeste bier.

Bier uit Polen bij Speciaalbierpakket.nl

Ben jij benieuwd geworden hoe Pools bier smaakt? Wij hebben een ruim assortiment aan Poolse bieren en speciaalbieren. Heb je hier vragen over? Of wil je liever bier uit een ander bierland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het uitzoeken van het bier of speciaalbier dat bij jou past!

Lees meer