• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bier uit Oostenrijk (5)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Bier uit Oostenrijk biedt een verrassende smaak. Deze bieren zijn gebrouwen met ingrediënten uit de Alpen. Dit geeft het natuurlijk een ontzettend unieke en bijzondere smaak. Bestel dus vandaag nog jouw Oostenrijkse bieren!
Bevog Horta
14,60
Toon 1 - 5 van 5

Bier uit Oostenrijk

Variaties van Oostenrijkse bieren

Oostenrijks bier heeft meer variaties beschikbaar dan Duitsland. Dit komt doordat Oostenrijk zich niet aan het Reinheitsgebot hoefde te houden. Hierdoor konden ze ook met andere ingrediënten brouwen dan gerstemout, hop en water. Hierdoor konden ze meer experimenteren en zijn er naast de diverse reguliere Oostenrijkse bieren ook vele speciaalbieren ontstaan!

Feiten over bierland Oostenrijk

Oostenrijk is een echt bierland. Zo staan ze op de derde plek van de wereld met de meeste bierconsumptie per jaar. Zo drinkt elke Oostenrijker gemiddeld 108 liter bier per jaar. Dit komt neer op 9,105 miljoen hectoliter. Daarnaast zijn er ongeveer 170 brouwerijen actief en meer dan 97 microbrouwerijen. Bijna een derde van alle brouwerijen in Oostenrijk bevindt zich in Oberösterreich. Hier is namelijk nog steeds een sterke biertraditie aanwezig.

Oostenrijks bier bij Speciaalbierpakket.nl

Bij Speciaalbierpakket.nl beschikken wij over een ruim assortiment bier uit Oostenrijk. Daarnaast verkopen wij meer dan 1200 bieren van over heel de wereld. Heb je hier vragen over? Of weet je niet precies welk buitenlands bier je moet kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Lees meer