• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bier uit Letland (15)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Bier is een speciale drank in Letland. Het drinken van bier gaat terug tot in de middeleeuwen. Doordat Letland lang is onderdrukt door andere landen hebben ze pas sinds kort hun eigen bier tradities.
Toon 1 - 15 van 15

Bier uit Letland

Na jaren eindelijk eigen bier

Zoals eerder verteld wordt bier in Letland al gedronken sinds de middeleeuwen. Vanaf de 12e eeuw bezetten de Duitse Orde Letland. Hierdoor moesten Letlandse brouwerijen zich ook houden aan het Reinheitsgebot. Hierdoor werden deze brouwerijen verplicht om met hop te brouwen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Letland deel van de Sovjet-Unie. In deze tijd werd er goedkoop, slecht Lets bier geproduceerd. Toen Letland eindelijk onafhankelijk werd in 1991 kwamen er Letlandse bierbrouwerijen en microbrouwerijen. Deze microbrouwerijen zijn verantwoordelijk voor het speciaalbier uit Letland.

Soorten Letlandse bieren

In Letland zijn er tegenwoordig een aantal verschillende microbrouwerijen actief. Vooral deze brouwerijen brouwen Letlandse speciaalbieren. Maar wat voor soorten brouwen deze microbrouwerijen? Dit staat hieronder in een lijst.

Bier uit Letland bij Speciaalbierpakket.nl

Wil je bier uit Letland proberen? Dan ben je bij Speciaalbierpakket.nl aan het juiste adres! Wij hebben een ruime keuze aan Letlandse bieren. Heb je vragen over onze bieren? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

Lees meer