• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bier uit Tsjechië (2)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Bier in Tsjechië is razend populair. De geschiedenis van bier in Tsjechië gaat dan ook ver terug in de tijd. Tsjechisch bier staat bekend om zijn volle smaak en frisheid. Het drinken van Tsjechische bieren is dan ook echt heerlijk!
Toon 1 - 2 van 2

Bier uit Tsjechië

De oorsprong van Tsjechisch bier

De geschiedenis van Tsjechië en bier gaat ver terug. De eerste brouwerij was al actief in Tsjechië in het jaar 993. Er werd toentertijd bier gebrouwen in het klooster van Břevnov. Vanaf toen groeide de brouwindustrie explosief in Tsjechië. Met het produceren van bier verdiende Tsjechië 80% van hun inkomsten. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen alle brouwerijen in Tsjechië in handen van de staat. Na de val van het communisme zijn er veel microbrouwerijen bij gekomen. Deze zijn onder andere verantwoordelijk voor het speciaalbier uit Tsjechië.

Tsjechië en bierconsumptie

Bier drinken in Tsjechië is dus behoorlijk ingeburgerd. Dit is terug te zien aan de bierconsumptie van het land. In Tsjechië wordt per persoon het meeste bier per jaar wereldwijd gedronken. Dit komt neer op bijna 182 liter per persoon per jaar! De hoofdstad Praag wordt gezien als de bierhoofdstad van de wereld. Je kan hier dan ook bijna overal genieten van een Tsjechisch biertje en speciaalbiertje.

Bier uit Tsjechië bij Speciaalbierpakket.nl

Ben jij nu benieuwd geworden hoe bier uit Tsjechië smaakt? Bij Speciaalbierpakket.nl hebben wij een ruim assortiment aan speciaalbier uit Tsjechië. Deze zijn allemaal zeker het proberen waard! Heb je vragen over Tsjechisch bier? Of over onze nieuwe speciaalbieren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Lees meer