• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Brewdog (18)

Alcoholpercentage
Inhoud
Verpakking
Toon 1 - 12 van 18

Brewdog

In het schilderachtige Schotland in 2007 begonnen twee vrienden, James Watt en Martin Dickie, en een hond genaamd Bracken aan een bruisende reis die uiteindelijk zou uitmonden in een revolutie die bekend staat als Brewdog. Ons onverschrokken duo was de industrieel gebrouwen lagers en ales die de Britse biermarkt domineerden beu en besloot hun eigen ambachtelijke bieren te brouwen.

 

Met een simpele missie om een revolutie teweeg te brengen in de bierindustrie en de bierdrinkcultuur opnieuw te definiëren, startten ze Brewdog. Ze wilden gedurfde, smaakvolle bieren creëren die de smaakpapillen en percepties van wat bier zou kunnen zijn uitdaagden. Bij Brewdog ging het erom van bier een ervaring te maken, niet alleen maar een drankje.

 

De missie van Brewdog is altijd duidelijk geweest: andere mensen net zo gepassioneerd maken over geweldig ambachtelijk bier als zijzelf. Hun motto gaat over onbevreesd zijn, hun geest kennen en de status quo op zijn kop zetten. Het gaat niet alleen om het brouwen van de best mogelijke bieren, maar om dit te doen met duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Bovendien wil Brewdog mensen kennis laten maken met de wereld van ambachtelijk bier, en laten zien dat bier zoveel meer inhoudt dan wat de mainstream te bieden heeft.

 

De opkomst van Brewdog kan worden toegeschreven aan een aantal iconische bieren die de aandacht en genegenheid hebben getrokken van bierliefhebbers over de hele wereld:

  • Punk IPA: Dit is waar het Brewdog-verhaal echt op stoom komt. Een hopexplosie van tropisch fruit, funky punch en een overvloed aan grapefruit, ananas en lychee, allemaal samengebonden met een ruggengraat van karamelmout. Het wordt beschouwd als het vlaggenschipbier.
  • Elvis Juice: Een pittige amberkleurige nectar. Deze met grapefruit doordrenkte Amerikaanse IPA heeft enorme citrusaroma's met een moutige ondertoon en een bitterheid die zingt van versgeperste schil.
  • Dead Pony Club: Een session-IPA die ondanks het lagere alcoholgehalte een flinke dosis fruitigheid bevat. De smaak zit boordevol geroosterde moutige tonen, allemaal prachtig in balans met een vleugje tropische hop.

 

Het verhaal van Brewdog is er één van passie. Het is een verhaal waarin twee mannen en een hond een droom lieten leiden tot een ambachtelijke bierbeweging die zich tot ver buiten de kust van Schotland verspreidde. Brewdog blijft de grenzen van het brouwen verleggen en bierdrinkers inspireren om meer van hun glas te eisen. Proost op Brewdog!

Lees meer