Barrel-Aged Bock Lees meer.
Dit karakteristieke fruitige, lichtzoete bockbier rijpt gemiddeld 9 maanden tot één jaar op Brunello vaten uit Toscane. Het proces van barrel aged bier (houtgelagerd bier) is een ambachtelijke techniek waarbij bier na de hoofdvergisting en vaak ook de nagisting nog een extra rijpingsperiode krijgt in houten vaten, meestal eikenhout. Voor het bier erop gaat, worden de vaten gecontroleerd, schoongemaakt en vaak gespoeld om ongewenste infecties te voorkomen, maar het “karakter” van de drank die erin zat blijft behouden. Het jonge bier wordt overgeheveld in het vat. Tijdens dit proces neemt het bier stoffen uit het hout op zoals tannines, vanille en houttonen. Op intuïtie en smaak wordt de rijptijd beëindigd en wordt het bier geblend met weinig bock bourbon en de verschillende brunellovaten, om de gewenste balans te krijgen. Het bier wordt gebotteld met een kleine hoeveelheid suiker en gist voor hergisting op fles. En nu genieten maar van dit rijke bier!