Rauchbier Lees meer.
In de Duitse brouwwereld verwijst Kräusen naar de intense verspreiding van belletjes en schuim die ontstaat tijdens de gisting van een jong of "groen" bier. En Aufkräusen (letterlijk "opkrikken") verwijst naar een historische brouwtechniek waarbij wat groen bier wordt toegevoegd aan een volrijpe pils. Dit is een zeer oude en typisch Duitse traditie, en tegenwoordig noemen zelfs Engelstalige brouwers deze techniek krausening. Krausening brengt de levendige frisheid van jong bier naar de meer verfijnde, sobere smaken van een volrijpe pils.
Aecht Schlenkerla Kräusen is een amberkleurig, ongefilterd lagerbier met prachtige moutsmaken en een lichte rokerigheid. Het rijpt maandenlang in de diepe kelders onder de Schlenkerla-brouwerij en wordt vlak voor het vat gekrausen met Aecht Schlenkerla Rauchbier. Aecht Schlenkerla Kräusen is een heerlijk verfrissend drankje met een aangenaam gematigd alcoholpercentage, een ideale verfrissing voor de warmere maanden.