Brasserie Caulier

  • Geplaatst op
  • Door Joeri
Brasserie Caulier

Brasserie Caulier: Een Reis door de Wereld van Belgisch Bier

 

Heb je je ooit afgevraagd wat het geheim is achter het succes van Belgisch bier? Welkom bij Brasserie Caulier, een brouwerij die het beste van de Belgische brouwtraditie samenbrengt met innovatie en duurzaamheid. Laten we samen een duik nemen in hun fascinerende wereld!

 

De Geschiedenis van Brasserie Caulier

Wist je dat het verhaal van Brasserie Caulier al bijna een eeuw teruggaat? Het begon allemaal in 1933, toen Charles Caulier besloot zijn baan als mijnwerker op te zeggen en aan de slag te gaan als bierhandelaar in het Belgische Bonsecours. Dat bleek een slimme zet, want het bedrijf groeide gestaag!


In 1960 was het tijd voor de tweede generatie om het stokje over te nemen. Onder hun leiding bleef de bierhandel floreren en in 1980 waren de gebouwen zelfs te klein geworden. Gelukkig vonden ze een oude leerlooierij in Péruwelz die perfect bleek voor uitbreiding.


Maar het echte avontuur begon pas in de jaren 90, toen Roger en Linda Caulier het iconische bier Bon Secours Blonde ontwikkelden. Met de overname van brouwmaterialen van brouwerij Deneve in Schepdaal konden ze eindelijk hun eigen brouwerij starten. En zo vloeide in 1996 het eerste zelfgebrouwen biertje uit de ketels - proost!


Sinds 2012 is alweer de vierde generatie aan zet en onder hun leiding maakt de brouwerij een enorme groei door, mede dankzij flinke investeringen. Vandaag de dag werken er maar liefst 70 mensen bij Brasserie Caulier.


Gaaf hè, hoe een familiebedrijf kan uitgroeien tot zo'n succesvol biermerk? Van bierhandelaar tot gerenommeerde brouwerij - het verhaal van Brasserie Caulier laat zien dat passie, vakmanschap en een beetje lef een heel eind kunnen brengen. Welk biertje van ze is jouw favoriet?

 

Een Spotlight op de Bieren van Brasserie Caulier

Laten we eens kijken naar enkele paradepaardjes van Brasserie Caulier:

  • Bon Secours 4 Houblons: Dit bier is een echte traktatie voor hopliefhebbers. Met niet minder dan vier verschillende hopsoorten die tijdens het brouwproces zijn gebruikt, belooft dit bier een complexe, maar verrassend gebalanceerde smaaksensatie. De verschillende hoppen leveren een boeiend pallet van bloemige, citrusachtige en licht bittere noten op.
  • Bon Secours Tradition: Dit ambachtelijk gebrouwen blond bier is een ode aan de traditionele brouwtechnieken van de Brasserie. Met zijn diepe goudblonde kleur en volle, ronde smaak die mooi overgaat in een mild kruidige afdronk, nodigt Bon Secours Tradition uit tot genieten met grote G.
  • Bon Secours Myrtille Dry Hopping: Voor wie van experimentele smaken houdt, is Bon Secours Myrtille Dry Hopping een must-try. Dit unieke bier combineert de rijke, volle smaak van bosbessen met de verfrissende techniek van dry hopping, wat resulteert in een intrigerend aroma en smaakprofiel. De subtiele bosbessentonen worden perfect gecomplementeerd door de frisse, licht bittere afwerking.
  • Paix Dieu: Dit unieke maandbrouwsel vangt de essentie van zeldzaam brouwen onder de volle maan. De aantrekkingskracht van Paix Dieu zit niet alleen in zijn verhaal, maar ook in zijn rijke, complexe smaakprofiel. Elke partij, slechts eenmaal per maand gebrouwen tijdens de volle maan, zorgt voor een uniek karakter en een subtiele variabiliteit die liefhebbers reikhalzend uit laat kijken naar elke uitgave. Met zijn romige textuur en een harmonie van kruidige, fruitige en licht zoete smaken, is Paix Dieu een sprekend voorbeeld van wat Brasserie Caulier onderscheidt. Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of nieuw in de wereld van ambachtelijke brouwsels, Paix Dieu biedt een smaakervaring die zowel diep geworteld is in traditie als verfrissend innovatief.

Naast deze vaste waarden verrast Brasserie Caulier ook met seizoensbieren die inspelen op de natuurlijke cyclus en smaakcombinaties. Welk bier je voorkeur ook heeft, je vindt gegarandeerd iets naar je smaak in hun assortiment.

 

Duurzaamheid en Innovatie

Wat Brasserie Caulier echt onderscheidt, is hun toewijding aan duurzaamheid. Ze investeren voortdurend in innovatieve praktijken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, zoals het gebruik van zonne-energie en het recyclen van water tijdens het brouwproces. Ze bewijzen dat traditionele brouwtechnieken hand in hand kunnen gaan met moderne, milieuvriendelijke oplossingen.

 

De Perfecte Foodpairing

Wist je dat bier en eten een match made in heaven kunnen zijn? De bieren van Brasserie Caulier lenen zich uitstekend voor culinaire combinaties. Denk aan de Brune bij een stukje pure chocolade of de Extra als begeleider van een sappige burger. Experimenteer en ontdek jouw favoriete smaaksensaties!

 

Verbondenheid met de Gemeenschap

Brasserie Caulier is meer dan alleen een brouwerij; het is een gewaardeerd lid van de lokale gemeenschap. Ze organiseren regelmatig evenementen en rondleidingen om mensen samen te brengen en hun liefde voor bier te delen. Bovendien ondersteunen ze lokale initiatieven en goede doelen, waarmee ze hun betrokkenheid bij de regio tonen.

 

Klaar voor de Toekomst

En de plannen voor de toekomst? Brasserie Caulier blijft innoveren en verrassen. Ze werken voortdurend aan nieuwe smaken en verbeteringen in hun brouwproces, zodat ze hun klanten steeds het beste van het beste kunnen bieden. Het is duidelijk dat deze brouwerij een spannende toekomst tegemoet gaat!

Dus, ben je klaar om de wereld van Brasserie Caulier te ontdekken? Ook bij Speciaalbierpakket.nl en onze winkel in Leiden verkopen wij de vele bieren van Brasserie Caulier. Bestel de bieren en glazen online of kom een kijkje nemen in onze winkel!