Märzen Lees meer.
Ter gelegenheid van de "Dag van het Rookbier" op 23 juli bieden ze de klassieke Märzen aan als een ongefilterde speciale editie. Volgens een eeuwenoude brouwtraditie laten ze de gist in het bier, wat zorgt voor een bijzonder volle en complexe smaak. Net als bij de klassieke Märzen wordt de mout voor deze speciale editie gerookt boven open beukenhout, waardoor het de typische geur van Aecht Schlenkerla Rauchbier krijgt, die zo gewaardeerd wordt door liefhebbers van rookbier.
Met deze ongefilterde speciale editie eren ze de lange traditie van het Aecht Schlenkerla Rauchbier: op 23 juli 1635 werd 's werelds eerste rookvrije moutdroogsysteem gepatenteerd. Daarna werden rookvrije bieren populair en werd Rauchbier een zeldzame specialiteit. Alleen in Bamberg is de traditionele rookoven tot op de dag van vandaag consequent bewaard gebleven: in de Schlenkerla brandt nog steeds het open vuur in de mouterij.