Malheur Bière Brut “à la méthode originale” is een exclusief rijk bier met 11% alcoholvolume, gebotteld en tot drie keer hergist op fles. Malheur is erin geslaagd een proces te ontwikkelen waarbij de gist wordt opgevangen in de bottleneck. De gist wordt ingevroren en verwijderd met behulp van het “dégorgement” -proces, waarbij alleen de omgevingsdruk in de fles wordt gebruikt om de gist er weer uit te persen.
Het resultaat is een verfijnd mousserend bier met een levendige schuimkraag en een elegante afdronk. Biergoeroe Michael Jackson omschreef Malheur Bière Brut als een nieuwe “World Classic”, geschikt als aperitief, dessert of digestief: sterk maar zijdezacht, met een krachtige, droge afdronk, zeer aromatisch, fluweelzachte perzik en roos, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig onder controle.
Malheur Bière Brut “à la méthode originale” is een exclusief rijk bier met 11% alcoholvolume, gebotteld en tot drie keer hergist op fles. Malheur is erin geslaagd een proces te ontwikkelen waarbij de gist wordt opgevangen in de bottleneck. De gist wordt ingevroren en verwijderd met behulp van het “dégorgement” -proces, waarbij alleen de omgevingsdruk in de fles wordt gebruikt om de gist er weer uit te persen.
Het resultaat is een verfijnd mousserend bier met een levendige schuimkraag en een elegante afdronk. Biergoeroe Michael Jackson omschreef Malheur Bière Brut als een nieuwe “World Classic”, geschikt als aperitief, dessert of digestief: sterk maar zijdezacht, met een krachtige, droge afdronk, zeer aromatisch, fluweelzachte perzik en roos, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig onder controle.